Wifis klíma

WIFI-s klíma/okos klíma a kényelmes működtetésért

Jelentős ugrást hozott a wifi adapter megjelenése a klímákban számos klíma gyártó kínálatában. Így a wifis klíma, vagy más néven okos klíma az internetre csatlakoztatva már távolról is vezérelhető, tovább növeli a berendezés használati lehetőségeit.

Gyakori kérdés, hogy mire jó a Wifi a klímában és mennyire jelent hasznos funkciót a használat során.

Mivel a klímák manapság már villámgyorsan lehűtik a helyiséget, ezért azt mondhatjuk, hogy a wifi funkció azoknak a felhasználóknak segít leginkább, akik inkább fűtésre használják légkondícionálójukat. Távolról beállíthatják a lakás hőfokát, a bekapcsolás-kikapcsolás idejét és még számos apróbb dolgot.

Segítségével rugalmasan tudjuk az időbeosztásunknak megfelelően változtatni a lakás fűtését, akár előre megtervezve és beállítva, hogy mikor és mennyit emeljen a lakás hőmérsékletén, amikorra hazaérünk. Ez azért lehet hasznos, mert jóval több idő komfortosra felfűteni egy hideg lakást, mint a meleget lehűteni.

Hasznos lehet még a Wi-Fi, amikor egy hétvégi házat, nyaralót kell csak átmenetileg felfűteni és rugalmasan tudjuk érkezésünkhöz igazítani a kívánt hőmérsékletet, nem kell folyamatosan használni a klímát csak azokban az órákban működtetjük amíg valóban szükséges.

A Wi-Fi-vel vezérelhetőség az idegenforgalom területén, a manapság már rendkívül elterjedt Airbnb-s lakások, panziók esetében is biztosítja a tulajdonos számára a klíma feletti kontrollt, így a vendégektől függetlenül szabályozhatjuk, ki- és bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ezáltal költséget csökkenthetünk vagy megszüntethetjük a már üres lakás felesleges hűtését, fűtését.

Érdekességként megemlítjük, hogy míg a kínai gyártók már szinte minden modelljükbe betették a wifi modemeket, addig a japán klímáknál ez a funkció egyáltalán nem hangsúlyos. Ők egyértelműen inkább a kifogástalanul működő klímák előállítására helyezik a hangsúlyt, mindezt szép, letisztult kivitelben. Inkább csak a legmagasabb kategóriájú termékeikbe tesznek ilyen funkciót.

Jelen pillanatban két fajtáját különböztetjük meg: az egyik a wifi modullal alapból felszerelt klímaberendezés, a másik az utólagosan wifi adapterrel ellátott légkondícionáló. De mi is tulajdonképpen a Wifi-s klíma?  Olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy légkondinkat egy alkalmazáson, appon keresztül tudjuk okos telefonnal, táblagéppel vagy számítógéppel irányítani, akár távolról is.

Először telefonunkra letöltjük a megfelelő alkalmazást. A kezdő beállítások után, összehangoljuk, azaz párosítjuk a telefonunkat és a klímánkat. Miután ezeket a műveleteket sikeresen elvégeztük, már vezérelhetjük is klímánkat telefonunkról, helyben vagy távolról. Helyben alkalmazva ezzel a funkcióval ki tudjuk váltani a légkondi távirányítóját.

Nagyon fontos megjegyezni azt, hogy pontosan mit is tudunk a programunkkal beállítani, ez egyrészt függ a wifi-s klíma tudásától másrészt pedig az alkalmazástól, vagyis lehet, hogy sokkal több mindent be tudunk állítani az alkalmazással, mint a távirányítóval, de az is előfordulhat, hogy nem.

Távoli elérés funkció a wifi applikáció használata során

A wifi-s klímánkat bárhonnan tudjuk vezérelni. Ez sok esetben nagyon jól jöhet. Gondoljunk csak bele, a nagy melegben indulunk haza a munkahelyünkről, fogjuk a telefonunkat és elindítjuk a klímánkat az alkalmazásunk segítségével. Például elindulunk nyaralni és az úton végig azon gondolkozunk, hogy mit hagytunk bekapcsolva, a wifi-s klímánkat azonnal le tudjuk ellenőrizni és ha kell, ki is tudjuk kapcsolni.

wifis klíma

 

A wifis klíma előnyei

Megkaptuk ezzel az eszközzel a lehetőséget, hogy az interneten keresztül távolról tudjuk irányítani klímánkat. Ez azt jelenti, hogy ha van internet hozzáférésünk, akkor bárhol vagyunk, ellenőrizhetjük és vezérelhetjük a készüléket. Jól jöhet ez a lehetőség, ha mondjuk elmegyünk otthonról, és elfelejtettük, hogy elindulás előtt kikapcsoltuk-e a klímánkat. Mobiltelefonunk segítségével ellenőrizhetjük és ha tényleg elfelejtettük kikapcsolni, távolról is megtehetjük azt. De a leghasznosabb funkciója az, hogy már hazaérkezésünk előtt be tudjuk kapcsolni a légkondit vagy a kívánt hőfokra tudjuk átállítani. Így nem kell egész nap üzemelnie, de hazaérkezésünktől már az optimális hőmérséklet fogad minket. A legtöbb klímán már van időzítő, de azt csak egy fix időpontra és fix programmal tudjuk előzetesen beállítani. Okos klímával az sem lesz gond, ha éppen a változékony időjárás miatt szeretnénk melegebbet estére, mint gondoltuk. Az is lehet, hogy az előzetesen tervezett időponttól előbb vagy éppen később érünk haza, de szerencsére napközben még korrigálni tudjuk a működését, a hőfokot. De az internetes vezérlés további lehetőségeket is nyújt részünkre, például a hőmérsékletet vagy a fogyasztást nyomon tudjuk követni, és igényeink szerint pontosabban személyre tudjuk szabni a klímánk funkcióit.

Problémák felmerülése

Mivel a vezérlés az interneten keresztül történik, a klímaberendezésnek és a vezérlő egységnek (mobil telefonnak/tabletnek) egyaránt online állapotban kell lennie. Ha otthon nem működik a wifi, például internetszolgáltatás kimaradása vagy esetleg áramszünet van, akkor távolról nem fogjuk tudni elérni a berendezést. Persze áramszünet esetén egyébként sem működne. Ugyanez fordítva is igaz, az irányító eszközünkkel az internetre (wifin vagy mobilneten) kell csatlakozni, hogy a parancsot el tudjuk küldeni. Figyelni kell arra, hogy ha nincs mobil internetes kapcsolatunk, akkor még a hazaindulás előtt wifiről állítsuk be a klíma kívánt működését. Ha hosszabban nem vagyunk otthon, és ezért áramtalanítjuk a lakást, akkor természetesen szintén nem fogjuk tudni távolról működésbe hozni klímánkat.

Szeretnénk bemutatni néhány ügyfeleink által kedvelt wifis klímát:

Hisense Wings Pro klíma 3,4 kW

Gree Comfort X 3,5 kW

Gree G-Tech klíma

Fisher Comfort Plus klíma 3,5 kW

Syen Bora Plusz klíma

Szakszerű klímaszerelés, minőségi klímák forgalmazása
Budapesten és Pest Megyében 5 év garanciával, megbízhatóan.

Telefon: 06 20 261 3639
vagy írjon nekünk: info@lnagroup.eu

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

klimaaruda.hu

klima-budapest.eu/fujitsu-klima/

http://klimalegkonditisztitas.hu

lnagroup.eu

klimaaruda.hu/fisher_klima.html

http://klimalegkonditisztitas.hu/arlista-klima-tisztitas/

https://klima-budapest.eu/polar-klima/

Szólj hozzá!