Klíma tisztítás

Cégünk klíma tisztítás, klíma karbantartás tevékenységét végzi Budapest és Pest Megye területén.

Miért fontos a klíma tisztítás?

Rendkívül fontos, hogy a már beszerelt és telepített klíma rendszer éves karbantartása, tisztítása rendszeresen el legyen végezve, hiszen ez biztosítja a légkondicionáló készülék hosszútávú, problémamentes működését úgy, hogy az az egészséget szolgálja, nem pedig károsítja.

A készülékek karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt, illetve után elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre, továbbá, hogy szezon alatt a klímás szakemberek, vagy szervizek túlterheltsége miatti “sorban állást” megússzuk

klíma tisztítás, klíma karbantartás


Fontos a rendszeresség

A rendszeres klíma karbantartás nélkül nagy az esélye a készülék meghibásodásának, a készülék elgombásodásának, baktériumok megtelepedésének, melyek hosszú távon akár súlyos betegségeket is tudnak okozni a légteret használók egészségében, fizikai szervezetében.

A beltéri egység nedves, meleg környezete ugyanis kitűnő lehetőség a gombák, vírusok, baktériumok gyors szaporodására. Nem felesleges pénzkidobás tehát az évente legalább kétszer történő megfelelő szakember által történő klíma tisztítás és karbantartás, hiszen egészségünket és a készülékek hosszútávú működését biztosítjuk ezzel.

Kétféle karbantartás, tisztítás típust tudunk megkülönböztetni, melyek munkamennyiségben, időben és árban is jelentősen különböznek.

1.Normál klíma tisztítás, normál karbantartás

Kevésbé szennyezett helyeken, gyakori rendszeres karbantartások esetén elegendő ezt a tisztítási folyamatot elvégezni. A munka tartalmazza a beltéri egység hőcserélőjének, valamint cseppvíz rendszerének fertőtlenítését speciális vegyszer keverékkel, a beltéri egység burkolatának külső tisztítását, porszűrőjének mosását, a kültéri egység hőcserélőjének tisztítását, hűtőközeg mennyiségének ellenőrzését műszeres méréssel, mindkét egység felülvizsgálatát, valamint az esetlegesen feltárt hibákról, rendellenességekről az ügyfél tájékoztatását.

2. Klíma nagykarbantartás

Akkor van szükség a nagyobb volumenű tisztítási munka elvégzésére, ha a ventilátoron, légterelőkön jelentős mennyiségű koszolódás, valamint már gombásodás is látható. Ekkor a beltéri egység teljes burkolatának eltávolítása történik, majd a mögötte levő fal, és alatta levő padlófelület védelmét szolgáló fóliázása mellett minden alkatrész teljes megtisztítására, fertőtlenítésére kerül sor. Szükség szerint a ventilátorlapát, terelőlapok és a csepptálca kiszerelésére is sor kerül.

Kültéri egység nagykarbantartására is szükség lehet, ha a hőcserélő lamellái között normál módon el nem távolítható, vagy extrém szennyeződés van, valamint a kültéri egységbe rovarok, egér, darázs… is beköltözhet, akadályozva annak normál működését. A kültéri egység burkolatának eltávolítása után lehet a tisztítási folyamatot elvégezni, mely többféle megoldással kivitelezhető. Például társasházak esetén a homlokzatra és a padlóra szerelt kültéri egységeket a körülötte és alatta levő szomszédok zavarása, esetleges bepiszkítása miatt nem lehet magasnyomású tisztító berendezéssel kimosni. Ekkor más megoldásokkal történik a tisztítás kivitelezése.

Kondenzvíz elvezető cső dugulásának elhárítása

Amennyiben a kondenzvíz nem a neki kijelölt helyen távozik, úgy feltehetőleg dugulás, vagy az elvezető rendszer sérülése állhat fent. Szabadba vezetett cseppvízrendszernél a hiba könnyebben megtalálható és kijavítható. Zárt rendszer esetén (például a szennyvíz csatornába vezetett kondezvíz cső) nehezebb a helyzet, a hiba bontás nélküli feltárása és orvoslása nem valószínű, így annak javítása mindig egyedi árajánlat alapján történik.

Klíma tisztítás, karbantartás díjaink:

Normál klíma tisztítás15.000,- Ft
Duál multi split klíma normál tisztítás20.000,- Ft
Triál multi split klíma normál tisztítás25.000,- Ft
Nagykarbantartás, tisztítás20.000,- Ft
Az árak az ÁFA-t tartalmazzák, bruttó árak.

Mi tartozik bele a klíma normál karbantartásába?

  • Beltéri egység szűrőjének és burkolatának tisztítása 
  • Kültéri egység légkondenzátorának kifúvatása
  • Beltéri egység gomba- és baktériummentesítése (legionella)
  • Elektromos bekötések ellenőrzése
  • Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
  • Készülék elektronikájának és automatikájának ellenőrzése
  • Hűtőkör ellenőrzése
  • A szerelő munkadíja
  • A munkaterületre történő kiszállás költsége, parkolási díj
  • Próbaüzem, áramfelvétel mérése

Az árak a kiszállás díját tartalmazzák Budapesten és Pest megyében.

Gáznyomást csak abban az esetben kell a készüléken mérni, ha a kifújt levegő hőmérséklete nem a megfelelő tartományban van! Egy megfelelően működő klímánál tilos a rendszert megbontani, ugyanis a folyamat során hűtőközeg távozik, melynek pótlása nem kis összegbe kerül manapság!

Ha nem koszos is, szükséges?

A klíma elkoszolódás általában szabad szemmel nem látható, ha a felhasználó belenéz nem látja szabad szemmel sem a baktériumok sem pedig a gombák elszaporodását, ám kellemetlen illatot áraszthat magából a klíma, illetve egyre több lehet az egészségügyi megbetegedés, panasz, a klíma légterét használó embereket tekintve, hiszen a légérben forgatja ezeket az elszaporodott vírusokat, baktériumokat, gombákat, sokszor légúti panaszokat és egyéb betegségeket, akár a légionella betegséget is okozva az ember fizikai szervezetében, amelyekből a gyógyulás sokszor több hetet is igénybe vehet.

Szakember vagy saját tisztítás?


A legjobb, ha a klímaberendezésünk karbantartásához szakember segítségét kérjük. Ha azonban ez nem áll módunkban, magunk is kitisztíthatjuk a szerkezetet, legalábbis a beltéri egységet. Ebben az esetben azonban nem elegendő a beltéri egységet megtisztítani, a kültérire is hangsúlyt kell fektetni. A karbantartás egyik alapeleme a fertőtlenítés, amelyet a bel- és a kültéri egységben egyaránt el kell végezni.

Működés közben a berendezés tetemes mennyiségű szennyeződést szív magába: a beltéri egység szűrőrendszerében telepednek meg a levegőből kiszűrt anyagok, itt alakulhatnak ki a penész-, gomba- és baktériumtelepek. Ezek pedig később a tüdőnkbe jutva olyan betegségeket okozhatnak, mint a legionella, az asztma, vagy az allergia. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a koszos, szakszerűtlenül kezelt klímaberendezéseknek nem csak a hatásfokuk rosszabb, hanem az élettartamuk is rövidebb ideig tart.

klíma tisztítás

Klíma tisztítás, klíma karbantartás Budapest egész területén és Pest Megyében!

Hívjon minket bizalommal:

Liber György +36-20/261-3639

vagy email: info@lnagroup.eu


Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

klimaaruda.hu

klima-budapest.eu/fujitsu-klima/

http://klimalegkonditisztitas.hu

lnagroup.eu

klimaaruda.hu/fisher_klima.html

http://klimalegkonditisztitas.hu/arlista-klima-tisztitas/